Stort elverk till Rivne

Kraftringen kontaktade oss med en utmaning – att transportera ett elverk modell större till Ukraina.

Transport av större elverk är uppdrag som vi gärna tar på oss, då det är få andra aktörer som klarar av att utföra det (numera finns även Power Up Ukraine). En säck kläder kan alla ta med men en generator på 5 ton… not so much.

Vi etablerade kontakt med Rivne i Ukraina – vänskaps-stad till Lunds vänskaps-stad i Polen och kom överens om överlämning.

Karta som visar var Rivne ligger.

Vi köpte ett fordon för uppdraget – en bärgningsbil som gärna skulle få ett nytt liv i Ukraina – och hämtade upp generatorn (200kVA) hos Kraftringen.

Sedan åkte bärgare och elverk i kolonn till Ukraina, där den överlämnades till representanter för Rivne City Council. Stort tack till Kraftringen och Lunds kommun som såg till att livräddande utrustning kommer till nytta i Ukraina istället för att rosta bort i Sverige!

Lunds kommun skickade även ner massa annan överskottsutrustning från kommunen – t.ex. CPAP-maskin, katetrar och sjukvårdshjälpmedel. Nu gör allt detta nytta i Ukraina istället för att skickas på sophögen i Sverige. Blågula Bilen önskar att fler kommuner agerar på detta sätt och ser till att fullt fungerande utrustning kommer till Ukraina – via Blågula Bilen, Power Up Ukraine, Hjälptransporten Filippus, Swedish Rescuers, OperationAid, Blåljus i Samverkan, Skicka vidare till Ukraina, STFU Tacticats, Ukrainian Volunteer Hub Stockholm eller någon annan seriös, kapabel organisation som outtröttligt jobbar för Ukrainas överlevnad!

Vid pennan
Tord Strømdal

Just nu behövs:

Pengar

Vinterkläder

Elverk

Drönare

IFAK

 

Se hela listan över vilken utrustning som är mest efterfrågad av våra samarbetsorganisationer i Ukraina just nu.

Swish

Öppna Swish och scanna QR-koden för att swisha en valfri gåva till
123 607 66 65.

Banköverföring

Bankgiro för betalningar inom Sverige:
5899-3932

Internationella betalningar
IBAN: SE70 8000 0802 1818 4401 3431
BIC: SWEDSESS