Blågula Ölen

Slava Ukraini!

Organisationen ”Brygg för Ukraina”, kontaktade oss och undrade om det var ok att de tog fram en öl till förmån för Blågula Bilen. Konceptet är enkelt:

  1. Som hemmabryggare brygger du en öl (eller tar en färdig)
  2. Du ger bort flaskan till en kompis och informera om ”Brygg för Ukraina”
  3. Kompisen donerar pengar till valfri välgörenhet till förmån för Ukraina.

Självklart sa vi ja, och ”BLÅGULA ÖLEN” är ett faktum!

Tanken med ölen är att den ska vara en ”pseudo-lager”. Enkel, men god och alkoholinnehåll på ca 3,5 %. ”BgB är svenska, har funnits ett tag och känns genuina och stora, dock inte som andra klassiska 90-organisationerna. Därför tänker vi oss en klassisk lager men med en kveik jäst som gör den lite annorlunda. Gärna guld/gul i färgen den ska också kännas ganska fräsch och lite nytänkande, inte som vilken som helst svensk pilsner. Eftersom att Blågula Bilen jobbar med logistik och transport av fordon så är det ganska självklart att vi gör den på 3,5 %. Vi vill ju självklart att så många som möjligt brygger den här ölen så den ska vara billig och enkel att göra.”

I skrivande stund har de första bryggningarna av ölen precis avslutats och receptet är tillgängligt för allmänheten att brygga. Om du själv är hemmabryggare hittar du receptet på adressen:
https://bit.ly/bgb-beer

Läs mer om ”Brygg för Ukraina” och vad de gör på deras hemsida: https://www.bryggforukraina.se/

NB 1: Det går inte att köpa Blågula Ölen i nuläget – varken på Systembolaget eller någon annanstans. Det enda sätt som du kan få tag på ölen är att brygga den själv eller känna någon som bryggar som kan ge dig en flaska. Tyvärr.

NB 2: Om du råkar bestämma över ett bryggeri och vill producera Blågula Ölen för försäljning i samarbete med Blågula Bilen får du JÄTTEGÄRNA kontakta oss på kontakt@blagulabilen.se.

Swish

Öppna Swish och scanna QR-koden för att swisha en valfri gåva till 123 607 66 65.

Bank transfer

Bankgiro för betalningar inom Sverige:
5899-3932

Internationella betalningar:
IBAN: SE70 8000 0802 1818 4401 3431
BIC: SWEDSESS